Wadexcursies

Er worden verschillende excursies gehouden:

  1. Met bordjes. Voor jeugd vanaf groep 5 en 6: Op het wad worden verschillende bordjes geplaatst.  Aan de hand van opdrachten wordt de kennis van wat leeft op het wad getest.
  2. Een zeeroverspel. Voor kinderen van groep 7 en 8: Tijdens het zeeroverspel worden de vragen gesteld door een zeeroverkapitein. De kinderen moeten de vragen oplossen en  de uitkomst geeft een sleutel tot het openen van een gevonden schatkist. Is de oplossing juist dan kan de schat uit de kist van de zeeroverkapitein worden gehaald. Eureka !
  3. Excursie samen met het Dorus Rijkers museum. Voor jeugd vanaf groep 7 en 8 en ouderen: Samen met het Dorus Rijkers museum wordt een dagvullend programma aangeboden. Afhankelijk van de grootte van de groep krijgt een gedeelte van de groep een excursie in het museum en het andere gedeelte van de groep een wad excursie. Na het museum bezoek wordt deze groep met een reddingsboot gevaren naar de aanlegplaats bij ’t Kuitje en krijgt dan een wad excursie. De tweede groep vaart dan met de boot naar het museum. Uiteraard wordt er tussendoor geluncht. Opgeven bij het Reddingmuseum, zie adressenlijst.
  4. Wad excursie. Voor kinderen van groep 3 en 4: In het Informatiecentrum wordt een verhaal voorgelezen over een jong zeehondje. Na afloop kunnen de kinderen de, opgezette, zeehond voelen en aanraken. Daarna gaan we naar het Wad en zoeken we een mooie afdruk van een vogelpootje. Wanneer we die gevonden hebben maken we er een fijne gipsafdruk van. In kleinere groepjes maken we een rondje over het Wad en mogen de kinderen van alles zoeken en vragen aan de gids. Na afloop nemen we de gipsafdruk natuurlijk mee naar huis.

In ganzepas over ´t Wad Uitleg op ´t Wad Alikruiken Kinderen bij opdracht

Combinatie Wad- en vogelexcursie.

Een combinatie van Wad- en Vogelkijkexcursie is ook  mogelijk. Echter dit is wel afhankelijk van de waterstand. Wad excursies zijn alleen mogelijk bij laagwater.

Aanmelden

Indien u interesse heeft zijn er meerdere manieren om u aan te melden. Bekijk hiervoor onze contact pagina.

Kleding

Bij de Wad excursies is het belangrijk dat u extra schone kleding en schoenen mee neemt.

Tijdens de wad excursie moet u kleding en schoeisel dragen die nat en vies mogen worden. In de zomer kunt u gymschoenen aantrekken en een korte broek dragen. Doe geen schoenen aan die met klitte band vast gemaakt worden. Na de wad excursie wordt u schoon gespoten. Neem dus een handdoek mee zodat u uzelf kunt afdrogen en schone kleren kunt aantrekken. Op het Wad kan het kouder zijn als op het land. Het is verstandig dat u een extra jas of trui mee neemt.

Geef een antwoord