Spoorzoeken op het wad zondag 11 mei 2014

Het Balgzand is een zeer vogelrijk gebied. Vogels van zeer verschillende pluimage komen en gaan. Maar er broeden ook veel vogels. Waarom komen er zo veel vogels naar het waddengebied? Het waddengebied is een voedselrijk gebied. In de bodem zitten wadpieren, zagers en schelpdieren.
Die vogels, maar ook hun voedsel, laten sporen achter op en in het wad. Aan de pootafdrukken kun je zien welke vogel naar voedsel heeft gezocht. Alikruiken laten mooie kronkelende sporen achter en het nonnetje laat een gaatje met smalle strepen achter op de wadbodem. De wadpier verraadt zich door het overtollige slik uit te poepen, dat vind je als een hoopje sliertjes terug op het wad.
Ga je mee op zondag 11 mei om die sporen te ontdekken. Zorg dat je om 10.00 uur bij ons Natuurinfocentrum Balgzand ’t Kuitje bent. We vetrekken om 10.30 uur naar het wad en nemen speciale kaarten mee om de pootafdrukken van de vogels op te sporen.
De kosten voor die excursie zijn: € 5,00 per volwassene en € 3,50 per kind t/m 12 jaar. Bezoek aan het infocentrum is gratis. Koffie /thee/ limonade staat klaar.